Ponte.hu

In the Robot Skies: a film amit kizárólag drónok készítettek

2016. szeptember 29. - dismay22

001_drone.jpg

Drónokkal lassan Dunát lehet rekeszteni, viszont sajnos előbb vagy utóbb hazánkban is szigorúan szabályozni fogják őket. Már ma is találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a rendőrség elkobozza a politikus háza körül sertepertélő pilóta nélküli repülő objektumot. A legtöbb drón nem is más, mint egy olcsó repülő kamera, a lényeg az a levegőből tudjon képeket készíteni a gazdájának. A komolyabb drónokkal viszont ma már még hazánkban is lépten-nyomon találkozhatunk, az agráriumban, itt teljes értékű mezőgazdasági eszközökként használják már őket a mindennapokban is.

002_drone.jpg

Van a drónoknak egy olyan faja, amit ma a leginkább a filmrendezők használnak, ezek fél- vagy teljesen automata módban tudnak repülni és filmezni a levegőből. Liam Young az Egyesült Királyáságban építészként dolgozik, neki munkaeszközei a felspécizett drónok. Tim Maughan-al egy új projektbe kezdett, az első kizárólag drónokkal forgatott filmet készítették el, az In the Robot Skies-t. Magát a filmet majd csak október 8-án mutatják be a London Film Festival-on, de a trailere már elérhető.

003_frone.jpg

Az In the Robot Skies nem csak egy egyszerű légi felvételek összevágott elegye, hanem a drónok "szemein" keresztül mutatja be London városát, sőt a robotrepülőgépek még azonosítják is és felcímkézik a filmben szereplő embereket és követik őket a hétköznapokban. Felveszik az antiszociális viselkedést, mint a biztonsági drónok és azonosítják az elkövetőket és követik őket a levegőben az otthonukig.

004_drone.jpg

A városban fellelhető CCTV kamerákkal megtámogatva a drónok totális automata megfigyelést tesznek lehetővé, egy olyan jövőt felvázolva, amitől ma még mindenki retteg. Az In the Robot Skie pont ezt mutatja be, ennek a csírái már működnek bizonyos londoni kerületekben, csak a legtöbben nem tudnak róla. A technológia egyre olcsóbb lesz, így a drónos megfigyelő rendszerek is, a Person of Interest sorozatban felvázolt jövő pedig így már nem elképzelhetetlen, hanem maga a drónos rögvalóság lesz. Az ember által belakott terekbe ember által alkotott gépek költöznek, lassan felesleges is lesz benne így az emberi erőforrás maga.

005_drone.jpg

Liam Young-nak nem az első filmje ez, amit a drónokra alapoz, 2012-ben már több művésszel közösen készítette el, az “Under Tomorrows Skies” című filmet, 2014-ben rendezte meg a City of Drones, aminek a zenéjét John Cale szerezte, ebben egy repülő robot szemén keresztül fedezünk fel egy jövőbeni várost egy virtuális utazás során.

A bejegyzés trackback címe:

http://pontehu.blog.hu/api/trackback/id/tr7511751473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.