HTML

Hirdetés

Friss topikok

Linkblog

Blogajánló

Pure Chess

2014.04.17. 19:30 dismay22

Végre elérkezett az a kor, amikor játékosok a gépek teljesítménye miatt már fotorealisztikus megoldásokkal játszhatnak. Egy sakkon igazából nem sokat lehet manapság már tornázni játéktechnikailag, akkor marad a külcsín, de ez bámulatos lett. Már ezért érdemes megtanulni sakkozni valószínűleg.


Szólj hozzá!

Címkék: konzol jövő játék game technika valóság grafika sakk hűség 2014 future fotorealisztikus ps4

A legális torrentezés vége?

2014.04.16. 07:45 dismay22

máglya.jpgFelkavarta a langyos vizet az EU Bíróságának a legújabb határozata, ami az eddig kicsit lazán és liberálisan kezelt torrentezésre vonatkozott. Beszigorítottak elég keményen az új szabályozással. A döntés értelmében csakis jogszerűen megszerzett tartalmat többszörözhetünk. Így gyakorlatilag, ha vettünk egy DVD-t akkor csak azt, vagy online vásárolt zenéket, minden más jogszerűtlennek minősül. Vagyis a másolás, így a torrent esetében a letöltés büntetendő. Sötét középkori idők jönnek a számítástechnika világára, vagy sem?

 


Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene letöltés dvd torrent eu online 2014 future fájl

A NAV is halad a korral

2014.04.14. 08:07 dismay22

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal is halad a korral, rájött, hogy létezik az internet, így már a TeCsőn tolják a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésének a mikéntjét azoknak, akik ezt elektronyos formában szeretnék megtenni. Ugyan kicsit fapados, de azért megérdemelnek a jópontot az igyekezetükért.


Szólj hozzá!

Címkék: youtube elektronikus bevallás ügyintézés 2014 future tecső nav személyijövedelemadó

Bitwig Studio, az új trónkövetelő

2014.04.14. 07:11 dismay22

Eddig mindenki az Ableton Live-ot tartotta a legjobb zenekészítő programnak. A belőlük kivált programozói csapat most visszavágott, kijött a Bitwig Studio. Habár hasonlít a Live-hoz, de a workflow megoldásuk a nagy erénye a programnak illetve az, hogy van belőle Linuxos változat. Kérdés, aki eddig a Live-ban dolgozott tényleg átcsábul, illetve más programok és a kissé furcsa megoldások megérik-e egy program újramegtanulását a későbbi eredményes zenei munkásság végett.


Szólj hozzá!

Címkék: linux jövő ableton live szerkesztés fejlesztés 2014 future workflow metódus ze bitwig

Hogy néz ki a DNS-ünk?

2014.04.08. 13:07 dismay22

Baromi egyszerű a megoldás, ha láthatóvá akarjuk tenni. Kell hozzá a nyálunk, némi mosogatószer, ananász (ennek most van itt az idénye hazánkban), vodka és egy koktélrázó. Dara O'Briain és Mark Miodownik megmutatják hogyan kivitelezhetjük ezt otthon is. És akkor megkérdezzük mit tökölnek hónapokig a rendőrségnél egy-egy DNS azonosítás kapcsán.:)


Szólj hozzá!

Címkék: jövő kísérlet biológia dns dna 2014 ananász azonosítás future nyál mosogatószer vodak

Windows in the Car

2014.04.08. 08:34 dismay22

2014 az autós informatika éve lesz, mert az Apple után szabadon a Microsoft is ki fogja hozni a saját megoldását. Ha az Apple a közép és a felső kategóriás kocsikat célozta be, a kkor a Windows in the Car a népautók kedvelt mindenes rendszere lesz. A lényeg az, hogy egy kicsit azért de megszorongassák az almásékat.


Szólj hozzá!

Címkék: microsoft apple jövő szoftver kommunikáció hardver autó navigáció operációs rendszer 2014 future gépjármű windows in the car

Lightroom táblagépre

2014.04.08. 06:26 dismay22

Az Adobe Lightroom már elég régóta sztenderd eszköz fotósok körében. Végre kijött a táblagépes iPad verzió belőle, ami szinte majdnem ugyanazokat a funkciókat nyújtja, mint az asztali verzió. Itt is az Adobe felhő alapú megoldását használjuk, de bárhol vagyunk azonnal tudjuk javítani és szerkeszteni friss fotós anyaginkat. Újságíróknak tehátr gyakorlatilag kötelező darab.


Szólj hozzá!

Címkék: apple fotó desktop javítás adobe editor szerkesztés felhő 2014 future cloud ipad lightroom

Miért állatokat robotosítanak?

2014.04.06. 19:59 dismay22

Tényleg tudjuk 2014 a robotok éve, de miért ez a nagy állat mánia, hogy volt már szinte minden ilyen fajzat megjelent mesterségesen. A kenguru sem maradhatott ki, nyilván a lábai miatt. De mire lesznek ezek jók? Szegény Asimov forog a sírjában ő ugyanis emberszabásúaknak képzelt el ezeket a gépi lényeket.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő scifi robot állat kenguru gép asimov virtuális 2014 future emberszabású species állat kísérlet

Melyik a jobb?

2014.04.04. 19:57 dismay22

Az ujjlenyomatolvasás még a középkategóriás notebookokon volt divat, igaz senki nem használta, csak a filmekben. Mára viszont kötelező fícsör lett az okostelefonokon. Az Apple után a Samsung is honosította magának, íme egy összehasonlítás melyik megoldás lehetne a tökéletes.

 


Szólj hozzá!

Címkék: mobil apple jövő samsung print olvasó finger okostelefon 2014 ujj azonosítás future lenyomat azonosítása

Lávalámpa, mint MIDI kontroller

2014.04.04. 17:06 dismay22

Jason Hotchkiss barkács művész legújabb agyament ötlete a lávalámpa alapú MIDI kontrollert. Az eredmény egy ambient zenét generáló cucc lett. Persze van benne némi elektronika is (Miduino PCB), de a zenét tényleg maga a lámpában úszkáló buborékok végzik.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene kontroller lávalámpa music midi 2014 future miduino

imitone: hangból már minden lehet?

2014.04.03. 22:04 dismay22

A Kickstarteren napról napra jönnek ki a fasztasztikusabbnál  jobb cuccok. Most ez az imitone nevezetű, amikor bármilyen hangból lehet midi alapján zenét csinálni. (Az Ableton Live már tudja ezt régen, csak kell egy kis technika és zenei műveltség hozzá). Ez a cucc meg látjuk a konyhában is működik.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene technika music hang sound midi 2014 future ableton live kickstarter imitone

A Goat Simulator titkai

2014.04.02. 06:53 dismay22

Már mindenhol a remek Goat Simulator-t tolják, ami tényleg elmebeteg játék. Nem sok értelme van de minden geek ezt tolja. Azoknak, akik már profin amortizálják le a környeztüket érdemes tudni, hogy vannak benne rejtett mini game-k is. Íme hogy érhetjük el, hogy gizdázhassunk a lámák előtt vele.


Szólj hozzá!

Címkék: geek jövő játék rombolás kecske szimulátor titkos 2014 future simulator rejtett goat mini game

Granular szintézis a gyakorlatban

2014.03.31. 18:32 dismay22

Na ez a cucc amitől mindenki fázik, de használja, a granular synthesis, amikor a hangokat atomira szétszabdaljuk gyakorlatilag. Itt egy remek videó mire is jó pontosan. Elég szépen látszik menyire lehet vele videóval szinkronizálva zenét szerkeszteni. Illetve mit is jelent a hallható zene, ha kicsit filozófikusabban belegondolunk ebbe a szintézisbe. Minden viszonylagos, még a hallásunk is.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene szintetizátor videó music koncepció barbár találmány 2014 future barkácsolás metódus granualr synthsis jövő hang csonolás

PL01, a jövő fegyvere

2014.03.31. 07:17 dismay22

A haditechnika is egyre futurisztikusabb dolgokat produkál. Íme a lopakodó módozatra képes PL01 tank, ami láthatalan az infravörös fényben speciális hőpajzsa miatt. Igaz még koncepció szintjék csak protípus létezik belőle, de nagy jövőt jósolnak neki, ha ez a fajta álcázó technika beválik. Mellékesen még telerakták csomó egyéb kortárs különlegességgel, mint látható az alábbi videóban.


Szólj hozzá!

Címkék: háború haditechnika tank rakéta 2014 láthatatlan future prototípus infravörös hőpajzs pl01

Ami még a 4-es metrónál is jobb

2014.03.29. 07:55 dismay22

Mindenki a 4-es metróról áradozik, de közben pedig jön az év nagy durranása a Goat Simulator, a legbetegebb játék, amit valaha kitaláltak. Teljesen illik a választásokhoz, nem kell mást tenni, csak le kell győzni az ellefelet, ez meg lehet bármi tárgy vagy ember is. Tiszta politika!:)


Szólj hozzá!

Címkék: játék game választás tarlós állat április kecske szimulátor 2014 future election goat 4-es metró

SociBot-Mini

2014.03.28. 05:59 dismay22

2014 a robotok éve lesz, hiszen már nemcsak kiállításokon, de akár haza is vihetünk robotokat már. A legújabb őrület a 60 centiméteres SociBot-Mini, ami egy információs pult gyakorlatilag azzal a kivétellel, hogy bárkinek az arcát rá tudjuk varázsolni a plasztik kijelzőjére. A Engineered Art cég szeretné a jelenlegi kissé írógépszerű személyi asszisztenseket emberléptékűbbé tenni. Erre már láttunk példákat különféle scifikben, ők most a közösségi hardverben gondolkoznak. Kérdés tényleg bejön majd ez a gyermekjátéknak tűnő robot vagy sem a felhasználóknak. Ilyen alapon akár lehetne macska is vagy más házikedvenc a formája, de egy ork is a Gyűrűk Urából.


1 komment

Címkék: jövő kommunikáció robot arc macska face kijelző 2014 plasztik future írógép közösségi média személyi asszisztens scobot-mini future engineered art

Ezt is megértük

2014.03.28. 05:35 dismay22

 Ezt is megértük, kijött  Microsoft irodai csomagja a nagy ellefél az iPad felületére is. Meglepő módon még jól el is lehet vele boldogulnunk. Az viszont hab a tortán, hogy minap kezdték el azt az akciójukat, ha valaki bevisz egy megunt iPad-et a boltjukba 1 éves előfizetést kap a felhős Office csomagjukra érte.


 

 


Szólj hozzá!

Címkék: microsoft apple jövő reklám office akció iroda excel word 2014 powerpoint future ipa

TeCső gyerekeknek?

2014.03.26. 06:55 dismay22

Habár a YouTube nagyon pörög a videó megosztások és mozgó képanyag fogyasztás terén a neten mégis irigylik a Facebooktól a fiatal generációt. Az új megoldás egy gyermekbiztos tartalmakat toló oldaluk lenne, amit a 10 évnél fiatalabb generációnak szánnak. Gyakorlatilag nem lesz ez más, mint z óvodások és a kisiskolások TeCsője, ha bejön. Igaz akkor ezek már engedelmes Google rabszolgákként lesznek szocializálva hatéves koruktól legalább.:)


Szólj hozzá!

Címkék: google jövő tartalom letöltés videó facebook fogyasztás butaság nevelés 10 2014 megosztás future óvodások szocializálódás tecső kontent

Molekular

2014.03.25. 18:34 dismay22

A Native Instruments lassan megkerülhetetlen lesz a zeneszerkesztők számára. Íme az új dobásuk, a Molekular. Elég király cuccnak ígérkezik, de mintha felturbózták volna a fejlesztéseiket, hiszen egyre jobban szólnak a dolgaik. Nem beszélve arról ezek már ipari sztenderdeknek is számítanak az elektronikus zenékben.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene native instruments digitális music 2014 future szekvencer molekular

Újabb lehetséges iPhone 6

2014.03.24. 09:52 dismay22

Úgy tűnik minden héten fel fog lassan bukkanni egy újabb iPhone 6-os koncepció, érdekes ez a teljes kijelzős koncepció, de mennyiben lesz majd köze ahhoz, amit az Apple megálmodott? Nem kell már annyira sokat várni szerencsére.


Szólj hozzá!

Címkék: alma mobil apple jövő design koncepció 2014 terv future iphone 6 okostelfon

Elmebeteg játékok kora

2014.03.21. 08:06 dismay22

Úgy tűnik a játékfejlesztők megcsömörlöttek az unalmas kliséktől és az elmebeteg ötletekre fókuszálnak. Volt a Goat Simulator, most pedig jön a Bear Simulator. Roppant egyszerű a feladatunk egy maci képében kell túlélnünk a dolgos hétköznapokat. Sejtelmesen a fejlesztők annyit ígérnek, hogy olyan lesz, mint a kultikus The Elder Scroll V: Skyrim, csak medvebőrben barangolhatunk a végtelen erdőben. Persze ebből az agybeteg ötletből csak akkor lesz valami, ha összejön rá a majd 30 dollár a Kickstarteren is.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő medve kecske szimulátor bear 2014 future goat the elder scrolls skyrim kickstarter

A férfiak álma

2014.03.21. 07:38 dismay22

Mosni nem férfi szokás tudjuk, de ha mobilról is lehet irányítani az már olyan macsós dolog lesz rögvest. Íme mit kell venni tehát az asszonynak karácsonyra, egy Samsung WW9000-est. A Smart Control funkcióval távolról irányíthatjuk, beszámol éppen hol tart a programja, le is tudjuk állítani és a centrifugázást is csak meccs végén indíthatjuk, hogy ne zavarjon a kattogása. Mindezen szuper tulajdonságokhoz csak egy házi Wi-Fi hálózat léte szükséges és már nagyon házias férfiak is lettünk.


Szólj hozzá!

Címkék: mobil jövő wifi férfi samsung okos 2014 future házias mosogép ww9000 smart control

Android Wear

2014.03.18. 17:15 dismay22

Na csak megtudtuk mi lesz a jövő, amit ehetünk!


Szólj hozzá!

Címkék: google jövő kütyü innováció trend meglepetés android search 2014 future wear

Állítólag ilyen lesz az új iPhone

2014.03.16. 10:30 dismay22

Vagy mégsem, de legalább láthatjuk miben gondolkoznak, hogy übereljék a Galaxy S 5-öt az almásék, hacsak nem egy fake beetetésről van megint szó.


8 komment

Címkék: alma mobil apple design samsung koncepció okostelefon 2014 terv future galaxy s5 ipjhone

Happy Pi Day!

2014.03.14. 14:57 dismay22

 


Szólj hozzá!

Címkék: it jövő nap pi informatika szám matematika future future 2014