HTML

Hirdetés

Friss topikok

  • GöTi: Az útra vetített lézervonalhoz ne fűzzetek túl nagy reményeket. Van ilyen hátsólámpám. Igazából en... (2014.06.17. 22:04) Itt az okosbringa!
  • Alick: "leginkább egy hatalmas Ori űrhajóra hasonlít a Csillagkapu című sorozatból" Akkor már nem is alm... (2014.06.14. 23:20) Az Apple új főhadiszállása
  • midnight coder: Na, ez már majdnem olyan szarul néz ki mind a windows8. (2014.06.13. 07:22) Az OS X Yosemite új ruhája
  • Void Bunkoid: @Void Bunkoid: ja és az meg extra béna, hogy konzolokon/pécén nem lehet moddolni, és nem lehet egy... (2014.05.28. 12:03) Mi a különbség a Mac és a PC között?
  • Zephyrous: Attól még nem lesz "hangszer" az iPad, hogy igénytelen "zenét" igénytelen embereknek lehet benne g... (2014.05.27. 15:52) Miért jó iPad-el zenélni?

Linkblog

Blogajánló

Nándorfehérvár Reloded

2014.07.25. 20:28 dismay22

Sokan szeretik és szerették a Total War sorozatot, most egy látványos filmben tekinthetjük meg az évfordulóra a történelmi neves és híres magyar tettet. Nándorfehérvár 1456-os ostromát mutatják be magyar fejlesztők, térképpel és az eseményeket feldolgozó látványos animációval.  Ez legalább annyira hungaricum, mint a kürtőskalács nem?


Szólj hozzá!

Címkék: it jövő politika game magyar török európa animáció hősök total war számítástechnika fil látvány csata 2014 únió future harangozás nándorfehérvár 1456 magyar hungaricum

Bekeretezve digitálisan örökre

2014.07.24. 17:41 dismay22

A digitális képkeretek egy időben nagy népszerűségnek örvendtek hazánkban is, különösen a nagymamák kaptak főleg ilyeneket karácsonyra a gyerekeiktől, hogy lássák az unokáikat. Yugo Nakamura túllépett ezen a mára már kissé elcsépelt koncepción és művészeti platformot is álmodott belőlük, igaz kicsit átalakítva az eredeti koncepciót. A Framed 2.0 nagy felbontású lejátszót rejt magában, egy számítógépet tettek bele, ami képes álló és mozgóképeket is megjeleníteni. A nagy dobás viszont abban rejlik, hogy hangvezérlést is álmodtak bele, vagyis interaktív művészeti projekteket is lehet velük készíteni, és természetesen hangszórói is vannak.


Szólj hozzá!

Címkék: fotó jövő 2.0 művészet digitális interaktív 2014 mozgókép future képkeret hangvezérlés framed jövő future yugo nakamura

A viselhető pinkód, mint a jövő ígérete

2014.07.24. 16:07 dismay22

A Motorola nagyot alkotot, feltalálta a karunkra ragaszható miniatűr okospinkódot, ami nem más, mint egy vékony NFC áramkör. Ezeket egy startup, a Vivalnk készíti nekik, 10 dollárba kerül egy 10 darabos készlet. Olyan mint egy tetoválás, bírja  gyűrődést, úszni és futni is lehet vele. Üröm az öröm az, hogysajnos jelenleg még csak a Motorola X mobilokkal működik együtt.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő kód startup okostelefon 2014 azonosítás future pin nfc motorüla vivalnk tetováslás

A feltekerhető kijelző titka

2014.07.23. 17:45 dismay22

Végre sikerült az LG forradalmian új, feltekerhető kijelzőjéről is egy videót végre szerezni Az OLED cucc 18 colos, 3 centiméteresre is összetekerhető, mint egy ókori papirusz tekercs. Mellesleg még ilyen állapotban is működőképes. Kérdés mikor kerül majd a forgalomba végre.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő innováció lg fejlesztés oled kijelző 2014 future col papirsuz technológia 18

Miért jó a MacBook Air?

2014.07.22. 15:38 dismay22

 


Szólj hozzá!

A klónok háborúja

2014.07.19. 14:27 dismay22

Itt a legfrissebb iPhone 6-os klón, ha a kedves olvasó nem egy dugóban tolja az M7-esen vagy a Balatonnál egy lángososnál. Érdekes miért kattantak rá erre a kissé öregecske cuccra ennyire az emberek.:) 10 ismerősömből 7-nek Samsung cuccai vannak mobil, és tábla és nem hajléktalanok. Lángost pedig csak az új Gulyás Büfében vegyenek Balatonalmádiban!


Szólj hozzá!

Címkék: jövő balaton nyár klón dugó 2014 m7 future iphone 6 nyár uborka

A SmartCity és a kiterjesztett valóság

2014.07.19. 07:34 dismay22

A SmartCity menetrend és útvonaltervező már régóta a piacon szerepel, jelenleg a második izmosabb verzióját használhatjuk a kissé túlbonyolított budapesti tömegközlekedés átvészelésére. A fejlesztők most viszont egy vidékiek és turisták számára is remek cuccal ruházták fel a szoftver, a kiterjesztett valósággal (igaz csak az iOS alapú gépeket használóknak még). Így az AR (Augmented Reality) segítségével akár még a tök ismeretlen Illatos útról is el tudunk menekülni, ha véletlenül odakeveredtünk. Nincs más teendőnk, mint a mobil kamera képére vetített virtuális megállókat jelző táblákat követni. A SmartCity a közvetlen közelben lévő megállókat térképezi fel számunkra, de a távolabbiakat is csoportba rendezi. A könnyebb kezelhetőség végett 1 kilométeres a tűréshatár, hogy ne kelljen annyit gyalogolnunk.


Szólj hozzá!

Címkék: budapest jövő tömeg közlekedés bkv nyár turista vendég 2014 illatos út future ar elvesztem augmented reality kiterjesztett valóság bkk samrtcity

Nyári uborkaszezon: Minecraft mánia

2014.07.19. 07:23 dismay22

A Minecraft az agyára ment az embereknek, először a dánok tolták be az egész országukat a kockás világba, most meg egy ember a Star Wars-t forgatja újra benne. Volt rá ideje, mert állítólag 3 éve tolja az ipart és még nincs kész az opusz.


Szólj hozzá!

Címkék: geek jövő film star wars retró kocka 2014 future minecraft

A Samsung nem nyugszik

2014.07.14. 09:45 dismay22

Nyomul keményen a reklámokban a Samsung, hogy lenyomja az almás céget. Az iPhone már volt terítéken, most jött ki az iPad fikázó változat. Nem véletlen, hogy tolják folyvást ezeket a a negatív reklámokat, hiszen eléggé gázos volt az elmúlt félév a cég számára. Mi a legjobb taktika? Mint egy paranoid skizofrén kivetíteni a a vetélytársra a saját hibáinkat. Kérdés meddig megy ez a dolog, mikor nyal majd vissza a fagyi.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: mobil apple reklám videó samsung iphone fagyi negatív nyalás okostelefon eladás 2014 fikázás ads paranoia skizofrén ipad

Exoszkeleton gondolatvezérléssel

2014.07.11. 16:50 dismay22

Valószínűleg már senki nem emlékszik arra mi történt a labdarúgó világbajnokság megnyitó ünnepségén. Egy gondolattal vezérelt exoszkeletonban álló, egyébként deréktől lefelé lebénult beteg végezte el a kezdőrúgást. Hogy mi áll a forradalmi technológia mögött most egy videóból megtudhatjuk.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő beteg foci vb gondolat technológia orvostudomány 2014 future páciens gondolatvezérlés exoszkelenton

VEMOCO, a magyar találmány

2014.07.10. 18:55 dismay22

A VEMOCO az autósoknak szóló magyar fejlesztés, az autónk OBD-II kimenetére kell csatlakoztatni (a szervízben is ide tolják be a diagnosztikát) és máris mindent megtudunk róla.A cucc mobilon kommunikál, GPS is van benne és az adatokat küldi rögvest a felhőbe. Mindent megtudhatunk a kocsinkról, így csökkenthetjük az üzemanyag és szervíz költségeket is hosszútávon, de a VEMOCO használata a CASCO díjának csökkentését is eredményezheti, értékeli vezetési stílusunkat is,valamint vis maior esetén az ügyfélszolgálat is segít azonnal. 


Szólj hozzá!

Címkék: mobil jövő magyar kocsi autó online találmány vezetés felhő 2014 casco future cloud vemoco innnováció obd-ii

Akai iMPC Pro

2014.07.09. 15:02 dismay22

Annak idején az Akai MPC az egyik legjobb hardveres szekvenszer volt a zenei piacon,  és jóval megelőzte a korát, sőt bizonyos zenei stílusok meg sem születhettek volna nélküle. Manapság pedig az iPad-en tarol: most jelent meg a profi változata az iMPC Pro. Ez egy 64 sávos szekvenszer, az egyik legintuitívabb és legegyszerűbben kezelhető digitális "hangszer". A Retronyms fejlesztette, ami az egyik legpatinásabb iOS applikáció készítő cég manapság. Az MPC nem jelent mást, mint Music Production Center, vagyis minden szerkesztő, keverő és mixelő cuccot beletoltak, ami az elektronikus zene készítéséhez szükségeltetik 2014-ben.


Szólj hozzá!

Címkék: alma apple zene szekvenszer mix 2014 future effektus tablet akai ipad impc pro music production center 64 sáv

Apple Pride

2014.07.08. 16:44 dismay22

Azt eddig is lehetett tudni, hogy ott a messzi Amerikában kicsit komolyabban veszik az emberi méltóságot. Nincs ez másként a San Francisco-i Pride felvonulás esetében sem, az Apple például még egy remek videót is csinált róla. Tim Cook ugyanis komolyan veszi ezt, hiszen több ezer almás dolgozóval együtt vett részt a rendezvényen bringával. Ott ez ugyanis egy nagy bulivá vált mára, nem úgy mint nálunk, ahol az érpataki jelmezes bohócpolgármester riogatja a felvonulókat a kordon kívülről.


Szólj hozzá!

Címkék: alma apple budapest jövő dolgozó videó buli gender szabadság meleg egyenlőség san francisco 2014 future menet homoszexualis tim cook preide cégm business

J.A.E.S.A, a mesterséges intelligencia új generációja

2014.07.08. 16:19 dismay22

Úgy tűnik nem adják fel a mesterséges intelligencia kutatók, nem okultak a Transcendence filmből sem. Itt egy új Kickstarteres projekt a J.A.E.S.A, ami szerényen az új generáció egyik előfutárának és trónkövetelőnek tartja magát. Mellesleg olcsó is lesz, gondolkodik, tanul gyorsan és egyszerűen emberléptékben a tervezője szerint. Szerényen 30.000 $-t szeretne erre a projektre összekoldulni, a demója szerint nem is rossz így első pillantásra. 


Szólj hozzá!

Címkék: jövő film gondolkodás valóság gép olcsó ember új generáció humán mesterséges intelligencia 2014 future a.i. transcendence kickstarter j.a.e.s.a

Hogyan mossunk Galaxy S5-öst

2014.07.07. 14:41 dismay22

A Samsung nem nyugszik mindenképpen el akarja adni a termékeit, mellesleg pedig új vásárlókat beszerezni. Nem is lehetne nagyobb siker egy mosási teszt az S5-ös birtokosainak, hogy miért fogja kibírni a készülékük a Balaton Soundot is, ha kissé túlpörögve beleesnének a tóba. Ha az 50 perces mosást is kibírta egy szuper tiszta vizű tó csak nem árthat neki.:) Ússzunk tehát Galaxy S 5-össel bátran!


Szólj hozzá!

Címkék: mobil jövő zene teszt samsung music víz okostelefon mosógép 2014 balaton sound future mosás galaxy s5

Tetriszezzünk a pólónkon

2014.07.06. 15:05 dismay22

Mark Kerger teljesen belebolondult a Tetrisz-be, megcsinálta és leprogramozta egy pólóra is. Mondjuk ilyen kánikulában kissé kényelmetlen viselet lehet, de csajozni biztosan lehet vele majd a Balaton Soundon legalább.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő játék game programozás póló technológia csajozás 2014 future tetrisz t-shirt blaton sound

Duolingo, a nyelvoktatás jövője

2014.07.04. 12:47 dismay22

A profik már állítólag nem nyelvtanfolyamokon tolják, hanem vagy táblagépen vagy mobilon illetve netes online kurzusokon. A Duolingo az egyik legnagyobb trend, használja mindenki is mert egyszerű és rajtunk áll mikor és menyit foglalkozunk vele.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő tanfolyam online nyelv vizsga 2014 future mobil táblagép duoling

Wi-Fi Kutya

2014.07.02. 18:49 dismay22

Hogy ezt miért nem nálunk találták ki?:) De miért nem lesz WiFi Cats?:( A szegény ember akkor nemcsak vízzel főz. Béreljen mindenki WiFi kutyust akkor! Ha okosteflonra már nem telik.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő internet wifi hülyeség nyár 2014 dog network future connection

Hogyan toljuk 25 perc alatt le a csajok előtt a Fallout 3-at

2014.07.01. 19:09 dismay22

Például így egy remek kijelzőn a Hasselhoff-ra hajazó nyomi almádi vizimentő előtt egy táblagépen. Soha többé nem akarja majd felszedni a csajunkat. Nyárra a Fallout 3 amúgy is kötelező a Goat Simulator mellett amit a csajok is szeretnek.:)


Szólj hozzá!

Címkék: microsoft it apple jövő játék game nyár gizda számítógép izom fallout tibor 2014 menő future tablet vizimentő

Kill Bill 8 bites verzióban

2014.06.28. 09:02 dismay22

Akik unják a hosszú filmeket és a retrót szeretik biztosan értékelik a Tarantino film 8 bites változatát.


Szólj hozzá!

Címkék: jövő film retró művészet 8 2014 kill bill future bit trantino

Ilyen lesz az iPad Air 2

2014.06.25. 15:29 dismay22

Sajnos ami nyár elején még nagyon menő cucc öltönyös körökben, az majd az őszre már gagyi számba megy. Így van ez a táblagépekkel is sajna, még a strandokon lehet villogni az iPad Air 1-el, de sajnos jön a 2-es verzió is. Lesz  benne minden, mi szem és száj ingere, majd a nyáron kihízott öltöny mellé kell egy ilyet is beújítani egy valamit magára is adó it menedzsernek vagy főnöknek. De addig is még 2-3 hónapig tessenek nyúzni a régi gépet a csajok előtt!


Szólj hozzá!

Címkék: alma it apple balaton nyár gép csajok trend menedzser tenger air múlt manager tábla 2014 menő nyomor future tablet ipad tuxedo gizdázás öéltöny

Miért sunyi a közösségi média

2014.06.25. 15:20 dismay22

Mert gyakorlatilag ugyanolyan nagy parasztvakítás a legtöbb megosztás, mint a legtöbb reklám. Miközben a mennyországot és a boldog jövőt vázolja fel, ha bedőlünk neki majd úgyis a bilibe fog lógni a kezünk és még élvezzük is, mert más hülyék, mint mi is ezt választották. A valóság mindig sokkal szarabb, mint azt gondoltuk volna, érdemes most kinézni az ablakon mit látnak a kedves olvasók, Budapest nyomorát vagy a Seychelle szigeteken a naplementét.


Szólj hozzá!

Címkék: szar álom valóság real parasztvakítás paradicsom 2014 bili like nyomor megosztás future közösségi média social media sharing sechelle szigetek

Google I/O

2014.06.25. 13:16 dismay22

Ma van a nagy nap, a Google a nyár eleji szokásos I/O konferenciája. Állítólag egy halom új cuccot fognak leleplezni a mellesleg forradalmi új mobil mellett. Egy kis ízelítő mire is számíthatunk ma. Persze tudni lehet, magán a rendezvényen történnek meg a legjelentősebb dolgok. A Maps pedig nagy változások előtt áll.


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: google jövő program innováció nyár map summer 2014 future i/o apps

Diablo mindörökké

2014.06.24. 21:57 dismay22

Legalábbis már LEGO-ban is ezt másolják mert a LEGO Minifigures Online tökre ugyanaz, mint a neves ördögös előd. Van benne minden troll, csontváz és társai igaz legósítva. Meg ugye egy kis szerepjáték is, de lebutítva annak a korosztálynak, aki erre gerjed. A nagy fanoknak azért érdemes lenne egyszer elmenni Dániába egy legóparkba, hogy lássák milyen is ez, amikor a valóságban (Billund) is elképzelték ezt a kockásított világot a beteg felnőtt emberek. Olyan ez mint az Andersen mesék, naná hogy egy beteg ember írta, ezért lesznek felnőtt korunkban rémálmaink.:) Itt lehet tesztelni, ha valaki akarja.


Szólj hozzá!

Címkék: játék game beteg gyerek online felnőtt lego debil kocka billund 2014 multiplayer future andersen minecraft

Minden nyugdíjas kapjon Google Glass-t!

2014.06.22. 12:32 dismay22

Az új kütyükkel mindig lehet tesztelni bizonyos korosztályokat. Most a nyugdíjasok kerültek terítékre, akik nemes egyszerűséggel a Google Glassra csodálkoztak rá. Mi lenne, ha tényleg alanyi jogon a magyar állam nyugdíjuk kiegészítéseként adna nekik ingyen netet és egy ilyen kütyüt? Megváltozna a világ vagy sem? Mit kezdenének a 9-es buszon vagy a 28-as villamoson vele a banyatankkal a Penny Market vagy a Lidl felé menet?:) Meg jelenne egy új faj, az okos nyugdíjasok? Fellázadnának és lenne nagy nyugger forradalom?


Szólj hozzá!

Címkék: google jövő magyar kormány nyugger lidl okos smart market szemüveg nyugdíjas 2014 future penny glass retired