Ponte.hu

Apple Watch működés közben III.

2015. április 05. - dismay22

 

A Microsoft nem adja fel

2015. április 01. - dismay22

Legalábbis azt, hogy Surface táblagépes sorozatával piacvezető legyen. A hármas széria szakít az eddigi RT operációs rendszerrel, Windows-t kapott helyette (64 bitest) meg 1 éves ingyenes Ofiice 365 előfizetést, sőt 4G-vel tolja már a világhálón lévő sok szemetet.Majdnem fél kilós lett, 10,8 inches és 10 órát bír ki egyhuzamban, de tettek bele 8 és 3,5 MPs kamerákat is. USB 3.0 van benne (a micro verzióval tölthető), és fut rajta majd a 10-es rendszer is nyár közepétől. Az ára pedig jól le lett nyomva, csak 500 dollár, május 5-től bárki megvásárolhatja majd.

Galaxy S6 Edge vs. iPhone 6

2015. április 01. - dismay22

Végre itt a nagy teszt melyik csúcsmobil a gyorsabb és jobb. Lehet gondolkozni megéri-e majd a Samsungra áttérni agy együk az almásék kenyerét tovább. Persze ez a teszt sem tökéletes, hiszen másként jár egy androidos és egy Apple felhasználó agya az operációs rendszerek mögött megbújó vallási meggyőződések miatt is eleve. Érdemes tehát gyanúperrel élni az alábbi teszttel.

MuLab 6.4, DAW profiknak

2015. március 31. - dismay22

Van egy olyan DAW, vagyis zeneszerkesztő program, akit csak kevesen ismernek ez a MuLab. Gyakorlatilag szétprogramozhatjuk, ha akarjuk, a színes és szagos külső egy profi moluláris rendszert rejt magában. A nagy Ablezon Live és Pro Tools megjelenések közt kissé elsikkadt, hogy most jön ki a 6.4-es változata. Kísérleti zenészeknek kötelező a cucc.

 

Itt a Microsoft világmegváltó böngészője!

2015. március 31. - dismay22

Kijött a negyedi változat a Microsoft új operációs rendszeréből a Windows 10-ből (Fast Ring Build 10049), ebben szerepel az új az Explorer halála utáni böngésző először, a Spartan. Ugyan még nem végeleges, de van benne Cortana személyicsicskás integráció, digitális jegyzetelés és online módozatban a Reading View. A Spartanban az Edge motor duruzsol, de az oldschool juzerek megkapják a Tridenttel működő Explorer 11-et azért.

 

Házfal.hu, a közös képviselők réme vagy barátja?

2015. március 30. - dismay22

Manapság már mindenki a közösségi médiára alapozza a startupját. Ilyen a hazfal.hu, ami a társasházak számára ajánl alternatívát. Nemcsak azért, hogy megismerjék a szomszédaikat (a büdös kutyás nénit), hanem hogy beleláthassanak a közös képviselők titokzatos ügyeibe és a ház pénzügyeibe is. Tehát a lakógyűlések, az adminisztráció online figyelése és a különböző közösségi rendezvények is beletartoznak. De van benne egy pénzügyi nyilvántartó rendszer is, így átláthatóak lesznek a társasházunk sokszor kusza pénzügyei is. Az egész ingyenes és zárt csoportban működik, a menedzselést sajnos a sokszor digitális analfabéta közös képviselő töltheti be, ez csupán a hátulütője.

 

A brainstorming jövője

2015. március 30. - dismay22

Van aki utálja a brainstormingot van aki nem, de a legtöbb esetben elég nehéz minden kollégát összecsődíteni egy unalmas staff meetingre. A Mural.ly ezen szeretne segítini, kiküszöbölve, hogy mindenkit egy helyre kelljen bezsúfolni. Így a vállalti beszélgetéseket bárhonnan megtehetjük, a közös ötletelés is érdekesebb lehet, a digitális mágnestábla mindenki számár elérhető online is. Egyszerűen lehet regisztrálni majd meghívni a nagy eseményre a kollégákat, a projekteket rögvest fel is vázolhatjuk, sőt megjegyzéseket is fűzhetünk hozzájuk. Lehet rangsorolni is az ötleteket közösen, de van benne csevegő modul is a rapid döntések végett. A Mural.ly fizetős, de van egy 30 napos beetető szakasza, majd a projektekben lévő aktív személyek száma alapján kell csak fizetnünk havonta (vagyis ha valaki csak bele akar pillantani, de nem szól bele a döntési folyamatba azért nem számítanak fel díjat).

 

Mire jó egy drón?

2015. március 30. - dismay22

Például birkák terelésére, mert hosszútávon sokkal olcsóbb, mint egy kutya, hiszen nem eszik, nem piszkít. Legalábbis Paul Brennan ír pásztor eme takarékossági megfontolásokból cserélte le az ember legjobb barátját egy kiberkütyüre. Kérdés mikor jelennek meg a Hortobágyon majd nálunk is a terelő drónok. Ismerve az ombudsman legutóbbi szabályozási terveit elég érdekes módon lehet majd ezt megvalósítani ott kint a a nagy semmi közepén.

 

Hogyan legyünk milliomosok?

2015. március 28. - dismay22

Egyszerű a dolog, az eSport-al, amit valószínűleg a kutya sem ismer hazánkban. Viszont elég sokan élnek meg belőle, mint kiderül az alábbi videóból. Oké ez egy League of Legends játékos, de van egy csomó hasonszőrű játék, amiben tényleg sikeresek lehetünk. Persze a celebségnek van hátránya is. Jó szórakozást a hétvégére!

A szegény ember almás okosórája

2015. március 26. - dismay22

Nem kell félni, ha nem vagyunk zsírgazdagok, kipróbálhatjuk igaz virtuálisan is az Apple Watch-ot. Az ArWatch, a kiterjesztett valósággal kábít el minket, de az élmény majdnem ugyanaz, mintha egy halom zsetont elfecsérelnénk az új almás okosórára. Ki kell nyomtatni egy PDF fájlt, kivágni egy ikont belőle egy ollóval, majd letölteni egy appot és jön a csoda.:)

 

Gesztusvezérlés a Doppler-effektus segítségével

2015. március 25. - dismay22

Daniel Rapp a Doppler-effektus alapján késztette el a saját gesztusvezérlését. Pofonegyszerű a cucc, a számítógépünk 20KHz-s hangot bocsájt ki, ez pedig a kezünk mozgása közben változik. Ezt a változást a gépünk mikrofonja érzékeli, majd a megfelelő gesztusjelre konvertálja. A dolog tényleg működik, ezen az oldalon lehet tesztelni, jelenleg csak Chrome böngészőben működik még.

12 másodperc és az élet értelme

2015. március 24. - dismay22

A SnapChat után tudtuk az internetet a hülyéknek teremtették. De itt van, ami übereli, 12 másodpercben kell valamilyen szöveges üzenetet tolni az ismerőseink arcába. Ez a Cord, amit pletykagyárnak is nevezhetnénk. Primitív embereknek biztos bejön, de akkor minek van a Skype, a Facebook Messenger és társai? Az Y és Z és W generáció szellemi leépülésből rulez?:)

Amikor már a gyerekek maguk tervezik meg a játékaikat

2015. március 18. - dismay22

Az Autodesk mert egy nagyot álmodni most a 3D nyomtatók hajnalán. Miért ne tervezhetnék meg az elkényeztetett gyerekek a saját játékaikat egy 3D szerkesztő programba, majd ki is nyomtathatják őket gondolták. Az eredmény a Tinkerply lett, amit teleraktak egy halom előregyártott formával, de importálhatunk bele bármit, ami modellezhető. A felhasználói felület ismerős lehet, mert a Modio-ra hajaz, amit táblákon toltak eddig, gyakorlatilag egy gyermekbarát ráncfelvarráson esett át. Mind iOS és Android, de még Windows rendszerekre is kihozták a programot, már csak a türelmes apukáknak kell elmagyarázni a 3D tervezés és modellezés rejtelmeit a csemetéiknek.

 

J'ai oublié mon parapluie

2015. március 17. - dismay22

A horvátok úgy tűnik nagy problémának tartották, hogy mindig elveszítették az esernyőjüket. Kifejlesztették ugyanis a Kisha névre hallgató állítólag elveszíthetetlen esernyőjüket. Bluetooth-al működik és jelez a gazdája okostelefonjára ha túl messze került tőle. Mellesleg viharálló is, mert spéci erős fémből is készült, hogy örök darabként használhassa a tulajdonosa.

Távirányított rovarok

2015. március 17. - dismay22

Az amerikai Berkeley Egyetem és a Nanyang Műszaki Egyetem kutatói megoldották a rovarok távirányítását. Az általuk kifejlesztett miniszámítógép a bogarak izmait képes befolyásolni, hogyan mozogjanak a szárnyaik. Egy miniatűr adóvevőt kell csak felszerelni a hátukra és máris megmondhatjuk merre is repüljenek. Mivel egy-egy rovar a testének a többszörösét is képes cipelni nincs gond a rászerelt számítógéppel sem. A "találmányt", a távirányított rovarokat katasztrófák idején illetve megközelíthetetlen helyek feltérképezésére szeretnék majd felhasználni, meg nyilván kémkedésre, amire leginkább alkalmas az élő drón.

Hazudj, ha tudsz!

2015. március 17. - dismay22

Ugyan a gépek még nem elég okosak, hogy belelássanak egy ember lelkébe, de azért már az érzelmeinket elég jól fel tudják térképezni. Az Affectiva az arcminták elemzését végzi Paul Ekman pszichológus kutatási alapján, aki a múlt század hetvenes éveiben tanulmányozta milyen izmok és izomcsoportok vesznek részt egy-egy adott arckifejezésben. A (FACS) Facial Action Coding System alapján meghatározhatóak az érzelmek, a harag, az öröm, az undor és a megvetés stb. Ezt a rendszert tökéletesíti az Affectiva, jelenleg már 2,5 milliónyi arcot értékelt már és folyamatosan bővítik az adatbázisát. A cél egy univerzális mimikai modell-rendszer felállítása. Hogy mennyire fontos területe ez az ICT iparnak azt jelzi a Millward Brown piackutató cég is támogatja őket. Nem véletlen, ők arra kíváncsiak hogyan reagálnak a fogyasztók egy-egy termékre és reklámra, de a sorozatok népszerűségét is így tesztelik. A cél az érzelmi alapon döntő fogyasztó kinevelése és megteremtése. Megdöbbentő módon viszont az Affectiva nem működik együtt sem a rendőrséggel, sem a titkosszolgálatokkal még.